NÄTBUTIK

Julgranen till hemdörren från nätbutiken

Än äkta gran från den finska naturen är en viktig del av våra jultraditioner. Om det finns tid, får man den bästa julstämningen genom att komma till odlingen i Skarpkulla och själv välja och fälla sin gran. Om tiden är knapp så kan man i Västra Nyland enkelt få en färsk Skarpkulla-gran levererad hem genom att göra en beställning i nätbutiken.

I nätbutiken är tidpunkterna då julgranarna levereras indelade områdesvis. Större orter har flera leveranstidpunkter att välja emellan, medan mindre orter har färre tider. Granarna levereras fram till dörren. Betalningen görs över nätet, men det är också möjligt med kontantbetalning i samband med granleveransen. I detta fall bör man försäkra sig om att man är på plats då granen levereras. Beställningar tas emot fram till 15.12.2019 kl 24.00.

Granarna fälls tidigast föregående veckoslut före leveransen. De är Eko- och FSC-certifierade och fyller kraven på I kl gällande täthet, hälsa, längd mm enligt EU:s sorteringsanvisningar för julgranar. I samband med beställningen kan man framföra specialönskemål gällande täthet, bredd mm. Man ka också meddela om man önskar att granarna levereras kvällstid kl 17-21. Vid kall väderlek är det bra om man har tillgång till ett halvvarmt utrymme där granen kan tina upp med roten i ett vattenkärl.